Panaroma van de van Brienenoordbrug in Rotterdam

Is de Van Brienenoordbrug in Rotterdam open?

Nee

Laatste openingen van de Van Brienenoordbrug

Nieuws over de van Brienenoordbrug

Powered by Google News

Over de Van Brienenoordbrug

De Van Brienenoordbrug is de eerste en grootste brug in Rotterdam over de Nieuwe Maas. In 1965 is de brug in gebruik genomen. Door het drukke verkeer op de A16 is er later een tweede overspanning bij gebouwd, die in 1990 in gebruik is genomen.
Bouw van de van Brienenoordbrug

Openingstijden

Dagelijks om 11.00 uur, 14.00 uur, 19.30 uur en tussen 21.00 uur en 06.00 uur Tussen 21.00 uur en 06.00 uur wordt de brug wordt niet eerder geopend dan 1 uur na een voorafgaande opening

Brugopeningen

Jaarlijks varen zo'n 140.000 schepen onder de brug door. Voor circa 500 daarvan moet de brug worden geopend, een proces dat 18 minuten duurt: de brug omhoog bewegen duurt 4 minuten, in 10 minuten vaart het schip onder de brug door, en het naar beneden gaan van de brug duurt wederom 4 minuten. Gedurende deze tijd wordt het wegverkeer stilgezet met slagbomen. Vanaf november 2005 wordt de brug volledig op afstand bediend vanuit Rhoon in plaats van in het bedieningscentrum naast de brug. Brugopening moet ten minste 3 uur van tevoren worden aangevraagd bij het Haven-Coordinatiecentrum. De verdere afhandeling wordt gedaan vanuit de Verkeersmanagementcentrale van Rijkswaterstaat. Door een elektro-mechanische storing op 17 maart 2006 heeft de brug midden op de dag ongeveer een uur opengestaan. Er ontstonden files tot 7 kilometer lang. Als eerste sloot de westbrug (rijrichting Breda) en rond 13.00 uur de oostbrug (rijrichting Utrecht/Den Haag). Op 5 november 2006 wilde de brug weer niet sluiten door een elektrische storing en moesten technici de brug handmatig laten zakken. Op 14 januari 2015 gingen rond het middaguur de slagbomen door een technische storing niet meer open. Dit zorgde voor files tot 8 kilometer lang. Na drie kwartier werden de slagbomen handmatig geopend, eerst de brug in de rijrichting van zuid naar noord.
Bron: Wikipedia